Denizli ili içerisinde senelerdir fazla kiloları ile mücadele etmeye devam eden ve zayıflayabilmek amacıyla da diyetisyenlik mesleğini seçmiş olan Şerife Özkan, tam tamına 40 kilo vermeyi başarıp obeziteyle mücadele etmeye devam eden hastalara örnek olmayı da başardı.

Pamukkale ilçesi içerisinde yaşamını sürdüren Şerife Özkan, çocukluk dönemlerinde hızlı bir şekilde kilo almaya başladı. İlk dönemler zayıflamak amacıyla bir takım uygulamalar yapmış olsa bile her defasında daha da faza kilo almış olan Özkan, bundan dolayı da sağlık problemleri yaşamaya başladığı için diyetisyen olma konusunda karar vermiş bulundu.

Hacettepe Üniversitesinin Sağlık Bilimleri Fakültesinde yer alan Diyetetik Bölümü içerisinden mezun olmayı başaran Özkan, 2009 senesinde Denizli İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde diyetisyen pozisyonunda göreve başlatıp obeziteyle mücadele etmeyi de devam ettirdi.

Kendisine özel olarakta diyet uygulamış bulunan Özkan doğum gerçekleştikten sonra almış olduğu 105 kg’dan 40 kg vermeyi başararak, 65 kiloya düşmüş olmanın sevincini yaşamaya başladı.

Obezitenin her bir evresini yaşayıp yaşayarak yetişkinlik dönemine gelene kadar fazla kilolarıyla mücadele etmiş olduğunu hatırlatan Özkan, kilo problemi yaşamakta olan hastaları fazlasıyla iyi anladığını da açıkça ifade etti