Spor Toto 1. Lig içerisinde şampiyonluk yarışı vermeyi sürdüren Denizlispor Kulübünde uzun zamandır beklenmekte bulunan stat müjdesi açıklandı. Büyükşehir Belediyesinin Başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakının Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Osman Zolan, iç sahadaki maçlarının oynanmakta bulunduğu Denizli Atatürk Stadı’nın yıkılarak yerine millet bahçesi yapılacak olduğunu, bu sene yeni stadyumun temellerini atacak olduklarını resmen duyurdu.

Denizlispo Kulübünün kentin en önemli markalarından bir tanesi olduğunuda ifade eden Başkan görevinde bulunan Zolan açıklamasında; ”Yeni yapılacak stadımızın projesi de artık bitmek üzere. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bunun müjdesini açık bir şekilde verdi. Konuyu ise milletvekillerimizle beraber yakından takip etmekteyiz. 2019 senesinde stadın temellerini atmış olacağız. İnşallah kentimize daha yeni bir stat kazandırmış olacağız. Öte yandan Denizlispor kulübünün Süper Lig’e yükselmesi amacıyla da desteklerimiz devam edecek” ifadelerine yer verdi.

Projeleri yayınlanmış olan yeni stadın fazlasıyla güzel bir durumda bulunduğunu ifade eden Başkan görevindeki Ali Çetin ise hızlı bir şekilde yeni tesise kavuşmayı istediklerini ifade etti. Ali Çetin açıklaması içerisinde; ”Duyurusu yapılan yeni stadyum projesi fazlasıyla güzel bir karardır. Bizler ise bir an önce stadımızın yapılabilmesini istemekteyiz. Hedefimiz ise bu sezon sonrasında Süper Lig’e çıkabilmek. Maçlarımızı ise, oluşturulabilecek güzel atmosfer içerisinde oynamalıyız. Şehrimizin modern durumdaki bir stada ihtiyacı bulunmaktaydı. Denizli şehri her şeyi hak etmekte. Bizimle ilgili de çok sevindirici bir haber haline geldi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin Başkanı görevinde bulunan Osman Zolan’a teşekkür etmekteyim” ifadelerine yer verdi.