Merhum şarkıcılardan Harun Kolçak’ın babası olan 92 yaşında bulunan oyuncu Eşref Kolçak, yaşa bağlı bir şekilde rahatsızlıklarından ötürü Bursa ili içerisinde hastaneye götürüldü.

Bursa ili içerisinde devlet hastanesinde tedavi görmeyi sürdüren usta oyunculardan Eşref Kolçak, yaşa bağlı bir şekilde rahatsızlıklarından ötürü hemen tedavi altına alındı. Oyuncunun ise akciğerlerinin su toplamış olduğu bilgisine ulaşıldı

Eşref Kolçak Kim?

Eşref Kolçak Erzurum ilinin İsprili ilçesinde ve 28 Ocak 1927 tarihi içerisinde dünyaya gelmiştir. Kova burcunun erkeğidir. 1941 senesi içerisinde İstanbul iline geldi. Kasımpaşa ilçesinde ikamet etti. Sultan Ahmet Erkek Sanat Enstitüsü’nü başarı ile. Tesfiyecilik ile birlikte marangozluk bölümlerinde okudu. Marangozluk ile birlikte ayakkabı tamirciliği benzerindeki işlerde çalıştı. Kasımpaşa ilçesinde ikamet ettiği zamanlarda marangoz dükkanı ile birlikte mobilya mağazası bulunmaktaydı. Eşref Kolçak, 1955 senesi içerisinde Özcan Kolçak ile dünya evine girdi , eşi ise 13 ocak 2010 senesi içerisinde yaşamını yitirdi. Pop müzik sanatçılarından Harun Kolçak’ın da babasıdır. Çok uzun bir dönem boyunca kanser tedavisi görmekte olduğu bilgisi bulunan pop müzik sanatçılarından oğlu Harun Kolçak ise 20 Temmuz 2017 tarihi içerisinde yaşamını yitirdi.