KÖFN grubunun solisti Salman Tin ilk solo çalışması ‘Abdal’ ile sevenlerinin karşısına çıktı. 7 şarkıdan oluşan albüm Salman Tin’in ailesinin geldiği Anadolu Abdal kültürüne bir övgü niteliğinde. Anadolu’nun kültürel zenginliğinin 70’lerin müziklerinin modern yorumlarıyla birleştiği albümde Salman Tin, dünyaca ünlü Daft Punk grubunun mastering mühendisi Chab ile çalıştı…

Birçok hit şarkıya imza atan KÖFN grubunun diğer yarısı, solisti Salman Tin ilk solo albümü ‘Abdal’ı yayınladı. Çıkış parçası ‘Abdal’ ise albümle aynı adı taşıyor. Salman Tin Neo-psychedelic tarzdaki 7 şarkıdan oluşan bu albüm ile müzikte yepyeni sulara yelken açıyor. Albümde çarpıcı ritimler, nostaljik sound’ların modern yorumlarıyla bir araya geliyor. 70’leri kasıp kavuran rock ve elektronika ‘Abdal’ın aynı zamanda büyük derinlik içeren şarkılarında günümüze ulaşıyor.

Salman Tin albümde Barselona merkezli yapımcı Eren Erdol ve Daft Punk\’ın Grammy ödüllü mastering mühendisi Chab ile iş birliği yaptı. Coşkulu bir modern zaman ozanı olarak karşımıza çıkan Salman Tin tarzını belirlerken efsanene müzisyen Neşet Ertaş’tan etkilendiğini söyledi. Salman Tin ‘Abdal’da sahip olduğu yerel kültürel zenginlikleri Neo-psychedelic tarzdaki şarkılarla evrensel bir platforma taşıyor.

Salman Tin “Ailem Anadolu Abdal kültüründen geliyor. Bu kültürün son temsilcisi olarak gitar çalma tarzımı bu mirastan esinlenerek geliştirdim. Yıllarca bu tarzda gitar çalarak beste yaptım. Gerçekten zordu. Son düzlükte Eren Erdol ile Barcelona’da buluştuk. O noktadan sonra her şey hızlandı. Zaten yıllar içerisinde pişmiş şarkıları düzenleyip kaydettik. Mutlu bir sonuç oldu” dedi.