Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ülkemize örnek olmayı başaran ve Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödül alan ”Ailemi Seviyorum Projesi” ismine sahip proje dahilinde yaşama geçirilmiş olan Evlilik Okulu’nun 38. dönemdeki eğitimi resmi bir şekilde başladı. Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilmiş olan Evlilik Okulu 38. döneminin açılmasına Denizli Büyükşehir Belediyesisinin Kent Konseyi Başkanı görevinde bulunan Ali Değirmenci, Kültür, Turizm ile birlikte Tanıtım Dairesinin Başkanı görevinde bulunan Hüdaverdi Otaklı, Psikolog görevindeki Gülay Korkut ve
de kursiyerler katılım gerçekleştirdi.

Kent Konseyinin Başkanı görevinde bulunan Ali Değirmenci, Denizli Büyükşehir Belediyesinin klasik durumdaki belediyecilik faaliyetlerinin yanında sosyal belediyecilik açısından da önemli işler başarmış olduğuna dikkat çekmiş oldu. Değirmenci açıklaması içerisinde; ”Evlilik Okulu isimli projemizin 7 senesini bitirdik ve 8. seneye girdik. Bu güne kadarki süre içerisinde nişanlı durumdaki çiftlerimize, evli durumdaki çiftlerimize ve evliliği düşünmekte olan pek çok vatandaşımıza hizmet vermiş olduk. Bugüne kadarki süre içerisinde yaklaşık olarak 1.500 tane kursiyerimiz Evlilik Okulu hizmetimizden faydalandı. ifadelerine yer verdi.

Değirmenci açıklaması içerisinde; ”Denizli ili mutlu durumdaki insanların yaşamakta olduğu bir şehir olsun istemekteyiz. Aslında istemekteyiz ki, tüm evlilikler sağlıklı ve de huzurlu bir biçimde sürsün. Bizler ise bununla alakalı olarak destek olmayı talep ediyoruz” ifadeleri ile konuştu. Kurs dahilinde Psikolog olan Gülay Korkut, tarafından kursiyerlerin hepsine evliliğin ilk dönemleri ile birlikte aile ekonomisi, stres ile baş edebilme yöntemleri, sağlıklı durumdaki bir aile kurabilmek amacıyla özel öneriler, evlilikle birlikte hukuki haklar, doğru iletişim benzerindeki konularda bilgiler verilmiş olacak.