Tiyatro ile sinema oyuncularından biri olan Yalçın Menteş’in hastaneye kaldırılmış olduğu açıklandı. Doktoru olan Tanju Ulufer ise, Yalçın Menteş’in sağlık durumu ile alakalı olarak bir açıklama gerçekleştirdi.

Uzman Doktor olan Tanju Ulufer açıklaması içerisinde; ”Yalçın Menteş dün başka bir tane sağlık kuruluşundan bizim hastaneye acil bir şekilde getirildi. Diyabetik durumda bulunan ve akciğer kanseri şeklinden uzun zamandır tedavi görmekte olan hastada pnömonik infiltrasyon ek bir solunum güçlüğü oluşmuş ve bu sebepten dolayı da entübe edilmiştir. Hastanemize getirilmiş olduğumuz an itibariyle entübasyon suni solunum cihazları ile tedavimize devam etmekteyiz. Şu an içerisinde solunum yeterli olmadığından dolayı cihaza bağlı bir şekilde uyutmaktayız. Genel bir şekilde kalp yönünden hiç bir şekilde sorun bulunmuyor, çok daha iyi bir durumda. Tansiyonu ise daha da tutarlı. Kan gazları solunum cihazı ile birlikte dengeli tutulmakta. Gerekli durumdaki antibiyotikleri verip sürekli olarak takip etmekteyiz. Saat saat gerekli olan kontrolleri yapıp takibini gerçekleştireceğiz. Bugün içerisindeki durum bu şekildedir.” ifadelerine yer verdi.

Yalçın Menteş’in oyuncu dostlarından biri olan Kağan Öztop’ta şu ifadelere yer verdi; 2 gün öncesinde solunumda sıkıntı yaşadığı için Fatih Sultan Mehmet Hastanesi’nin acil servisine götürdük. 2 defa kalbi durdu. Bu sabah ise farklı bir hastaneye getirdik. Doktorlar ise sağlık durumunun kritik olduğunu ifade etti.