Denizli ili içerisinde, FETÖ ve PDY’nin ”il yapılanması”yla birlikte finans kaynaklarına yönelik olarak 16 tanesi tutuklu durumdaki 145 tane sanığı bulunan dava kapsamında, 89 kişiye 1 sene 6 ay ila 8 sene 1 ay arasında değişmekte olan hapis cezaları verilmesine karar verildi.

FETÖ ile PDY’nin ‘Denizli’de ilindeki il yapılanması’ ve de finans kaynaklarına yönelik bir şekilde 16 tanesi tutuklu bir durumda, 30 tanesi firari bir durumda 145 tane sanığı bulunan davanın kararla ilgili duruşması, EGS Kongre ile Kültür Merkezi’nde yer alan 2. Ağır Ceza Mahkemesi içerisinde görüldü. Tutuklu ve de tutuksuz durumda bulunan sanıklarla beraber yakınlarının yanı sıra avukatlar da duruşmaya katılım gerçekleştirdi. Sanıklar ise, FETÖ üyeliğiyle birlikte maddi destek konusundaki iddialarını kabul etmeyerek, beraat etmelerini talep etti.

Son savunmaların alınmış olmasının hemen sonrasında ise mahkeme heyeti, kararıyla ilgili açıklama yaptı. Haklarında yakalama kararı bulunan 30 tane sanığın dosyaları ise ayrıldı. Geriye kalan 115 tane sanıktan 26 tanesininde beraat etmesine karar verilmiş oldu. 89 tane sanık ise 1 sene 6 ay ila 8 sene 1 ay arasında değişmekte olan hapis cezalarına çarptırılmış oldu. Tutuklu durumdaki sanıklardan 13 tanesinin, cezaevinde yatmakta oldukları zaman göz önünde bulundurulup, tahliye edilmelerine karar verildi. Tutuklu durumdaki sanıklar arasından 8 sene 1 aylık hapis cezasına çarptırılmış olan Yusuf Caner Yağcı ile birlikte 7’şer sene 6’şar aylık bir hapis cezası verilmiş olan İzzet Orhanoğlu ile Emre Yeşilova da tahliye edilmeyenler arasında.