Şarkıcılardan Berkay Şahin’i darp ile birlikte eşi Özlem Ada Şahin’i taciz etmiş olduğu iddiasıyla yargılanmakta olan milli futbolculardan Arda Turan, dün hakimin karşısındaydı. Berkay’ın duruşma içerisinde aylık kazancının 1.000 Türk Lirası tutarında olduğunu söylemesinden sonra sosyal medya üzerinde tepki yağmaya başladı. Konuyla alakalı olarak açıklama yapmış olan Berkay Şahin’in eşi ise; ”Bu konu ile gündeme gelmeyi istemezdik, Berkay’ın aylık olarak kazancı 200.000 Türk Lirası tutarında” ifadelerine yer verdi.

Ünlü şarkıcılardan Berkay’ın dün görülmüş olan duruşmada aylık kazancı ile ilgili açıklama yapması üstüne CİMER’e de şikayet yağmaya başladı. Berkay’ın bu açıklaması ile birlikte hakimi kandırmakta olduğu ileri sürüldü. Aynı zaman içerisinde Berkay’ın geliri kanıtlanmaz ise Maliye devreye girip bir soruşturma başlatılmış olacak.

Berkay’ın avukatı görevinde bulunan Ayşegül Mermer, konuyla alakalı açıklama yapmak amacıyla Kanal D ekranları üzerinde yayınlanmakta olan ”Müge ve Gülşen’le 2. Sayfa” isimli programa telefon ile bağlandı. Berkay Şahin’in yalnızca telif haklarından dolayı aylık 200.000 Türk Lirası tutarında kazanmakta olduğunu ifade eden Mermer, açıklamalarını da şu şekilde sürdürdü; ”Maalesefki bu konu ile gündeme gelmeyi hiç bir şekilde istemezdik. kendi davasınında önüne geçmiş oldu. Müvekkilim bu konuda tamamı ile yanlış anlaşıldı ve mahkemeye kandırmak benzerinde bir düşüncesi olamaz. Bu 1.000 Türk Lirası olayını Berkay kazancını asgari ücretle ilgili ortalamasını bildiğinden dolayı söylememişti. Bu durumda zaten bir ceza davasıdır. Zaten daha önce sorulduğu zaman gelirini beyan etti ve dosyası içerisinde bu yazmakta. Berkay Şahin’in bu şekilde söylemesinin sebebi asgari ücret diye bir şey var orda onu söylemekten çekinmekte olduğundan dolayı söylemedi. Burda herhangi bir şekilde kandırmaca bulunmuyor. Usülen sorulmuş olan bir sorudur hakim bile bildiğinden dolayı ”emin misin” şeklinde bir soru sormadı. Berkay’ın vergi yönünden bir sıkıntı olamaz zira her şeyi tamamen belgeli. Her 2 tarafta birbirlerine saygı gösterdi. Tamamen normal bir ortam mevcuttu. Konuşulması gerekli olan konu ortada yer alan silah.”