Denizli ilinin Tavas ilçesi içerisinde yaklaşık olarak 50 metrelik kanyon üzerinde mahsur kalmış olan keçi itfaiye ekiplerinin özenli çalışması ile birlikte kurtarılmış oldu.

Kırsal durumdaki Gümüşdere Mahallesi içerisinde küçükbaş hayvancılık yapmaya devam eden İbrahim Kuru, hayvanlarını otlatmak amacıyla dağlık arazi üzerine götürdü. Kuru’ya ait olduğu açıklanan bir tane keçi ise burda yer alan sarp arazi üzerinde, yaklaşık olarak 50 metrelik bir derinliği bulunan kanyon üzerinde mahsur kaldı. Kuru ise, kendi uğraşları ile keçisini kurtaramadığından dolayı, bu durum ile alakalı olarak itfaiye ekiplerine bir ihbarda bulundu. Denizli Büyükşehir Belediyesinin İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı bulunan Tavas ilçe itfaiyesinin bütün ekipleri, keçinin mahsur kalmış olduğu alana hızlı bir şekilde intikal ederek çok özel bir kurtarma çalışması başlatmış oldu.

Olayın yaşanmış olduğu yere gelen bir tane itfaiye eri, beline bağlanmış olan iple keçinin yer aldığı noktaya kadar indi. Kanyon üzerinde mahsur kalmış olan bu keçi, sonrasında ile halatla bağlandı. Hemen sonrasında ise keçi ile birlikte itfaiye eri, yukarıya doğru çekildi. Kuru ise, daha sonrasında keçisinin kurtarılmış olmasından dolayı çok mutlu bir durumda olduğunu da ifade ederek, itfaiye ekiplerine çok teşekkür etmiş oldu.