Doğa Rutkay’ın sesi ile yaşam vermiş olduğu Nadir Çocuk Mustafa’nın Hikayesi tanıtılıp hikaye amacıyla özel bir şekilde hazırlanmış olan videonun ilk gösterimi gerçekleştirildi. Rutkay, tanıtım esnasında gözyaşlarına da hiç bir şekilde hakim olamadı.

Çocuk Romatoloji Derneği’nin tarafından Novartis iş birliği ile birlikte, 28 Şubat Dünya Nadir Hastalıklar Günü’ndan dolayı Türkiye içerisinde nadir hastalıkları bulunan çocukların zorlu yolculuklarına açık bir şekilde dikkat çekmek amacıyla önceki gün bir otel içerisinde basın toplantısı gerçekleştirildi.

İkiz bir bebek annesi olan Rutkay, gerçekleştirilen bu özel toplantı esnasında gözyaşlarına hiç bir şekilde hakim olamadı.

Çocukları çok fazla sevmekte olduğunu ifade eden Doğa Rutkay, içinde özellikle de çocuk bulunan buna benzer farkındalık kampanyalarına destek olabilmekten ötürü fazlasıyla mutlu bir durumda olduğunu, nadir bir şekilde görülen bu hastalıklara yönelik gerçekleştirilecek bilinçlendirmeyle beraber bilgilendirme çalışmalarının hastalığının tedavisi konusunda çok büyük rol oynamakta olduğunu vurguladı.

İkiz bebek annesi olan Doğa Rutkay, toplantı esnasında çok duygusal anları da yaşamış oldu. Basın toplantısından hemen sonra gazetecilerin sormuş olduğu soruları cevaplayan Doğa Rutkay, gözyaşlarının nedeniyle ilgili sorular soran muhabirlere ise; ”Bu proje içerisinde yer aldığımdan dolayı fazlasıyla mutluyum. Bir anne ile göz göze geldiğim zaman çok duygulandım” ifadeleri ile yanıt verdi.