Denizli ili içerisinde, Engelsiz Yaşam Akademisi’nde eğitim almakta bulunan zihinsel ve de bedensel engelli 10 kişi, dikiş makinaları kullanarak bez torba üretimine başladı. Projenin dahilinde, üretilmiş olan bez torbalar ise halka ücretsiz bir şekilde dağıtılmış olacak. Kursiyerler ise, eğitim süreçlerinin bitirilmesinin sonrasında belirlenmiş iş yerleri içerisinde istihdam ediliyor olacaklar.

Merkezefendi Belediyesinin tarafından Gümüşçay Mahallesi içerisinde geçmiş olduğumuz sene açılan Engelsiz Yaşam Akademisi engelli durumdaki bireyler için adeta bir umut kapısı haline geldi. Kentte yaşamını sürdüren zihinsel ve de bedensel engelli durumdaki bireylerin sosyal yaşama katılmaları amacıyla kurulmuş olan bu akademide, 85 tane kursiyer eğitim görmekte. Tekstil ile birlikte kuaförlük, otelcilik, mobilyacılık, halıcılık, el işleri, market ve gıda reyonu, ahşap boyama ve müzik benzerindeki 15 değişik branşta atölyenin yer aldığı Engelsiz Yaşam Merkezi içerisinde, alanlarında uzman hale gelen eğitmenler görev yapmakta.

Engelsiz Yaşam Akademisi içerisinde yer alan tekstil atölyesinde eğitim görmeyi sürdüren 3 tanesi zihinsel, 7 tanesi bedensel engelli olan 10 tane kursiyer, dikiş eğitimlerine, plastik poşet kullanılmasına alternatif olarak öne sürülen bez torbalarla başladı. Saatler 10:00’u gösterirken derse girmekte olan kursiyerler, ellerine almış oldukları metreyle bezin uzunluğunu ayarlayarak makaslarla kesim yapmakta. Öğrenciler daha sonrasında ise eğitmenleriyle beraber dikiş makinesinin başına geçip bez torba dikmekteler. Üretimi gerçekleştirilen bez torbalarada resim atölyesinde yer alan öğrenciler tarafından Engelsiz Yaşam Akademisi’ne ait logolar çizilmekte.