Denizli ili içerisinde yer alan tematik kent ormanı içindeki 27 metrelik yükseliğe sahip horoz heykeliyle alakalı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuru yapılmış olacak.

Pamukkale Belediyesi tarafından hazırlanmış olan, Tarım ve Orman Bakanlığına sunulmuş 1.451 tane proje arasında tematik kent ormanı özelliği açısından 1. seçilmiş Millet Bahçesi Seyir Tepesi’nin ilk etabını oluşturduğu açıklanan yapay şelalelerin açılış töreni gerçekleştirildi.

AK Parti’nin Grup Başkanvekili görevinde bulunan Cahit Özkan, açılış esnasında yapmış olduğu konuşma içerisinde, Pamukkale ilçesinin dünya çapında bilinen bir turizm simgesi olduğunu ifade ederek, açılmış olan parkın kente gelen turistler için çok daha yeni bir gezi alanı olabileceğini de ifade etti.

Pamukkale Belediyesinin Başkanı görevinde bulunan Hüseyin Gürlesin ise geride bırakmış oldukları 5 senede tarihe not düşmüş olan projeleri yaşama geçirdiklerini, sağlıktan tutunda eğitime, güvenlikten tutunda sosyal projelere, turizmden tutunda gençliğe kadar Türkiye içerisinde ilklere imza atmış oldukları vizyon projeler yaptıklarını da açıkça ifade etti.

Millet Bahçesi Seyir Terası Projesinin Horoz Köy etabı içerisinde Heykeltıraş Osman Atmaca tarafından yapılmasına 6 ay öncesinde başlanılmış olan heykel ile birlikte kaidesi için tam tamına 26 ton demir kullanılmış olduğu, kaidesi ile beraber 27 metre yüksekliğine sahip horoz heykelinin kentin tamamında görülebilecek olduğu da ifade edildi.