Denizli ilinin Honaz ile Babadağ ilçeleri içerisinde, seçim sonuçlarına itirazdan sonra tekrardan başlanmış olan oy sayımı bitirildi.

AK Parti, Honaz ilçesinde 3 tane ve Babadağ ilçesindeyse 15 tane oyla seçimi kaybetmiş oldu. Kesin bir şekilde olmayan sonuçlara bakıldığında, Honaz ilçesi içerisinde cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olan Yüksek Kepenek’in 8 tane oy fazla alıp kazanmış olması ve AK Parti’nin seçimle ilgili sonuçlara itirazından sonra 41 tane sandıkta oylar yeniden sayıldı.

Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde başlamış olan ve sabaha doğru sonuçlanmış olan sayım esnasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olan Yüksek Kepenek’e 9.387 tane, rakibi olan AK Parti’li Turgut Devecioğlu’na da 9.384 tane oy çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olan Ali Atlı’nın 1.720 tane oy alıp kazanmış olduğu Babadağ ilçesi içerisinde de AK Parti’nin itirazından sonra 21 tane sandıkta oylar tekrardan sayıldı. Ali Atlı ise, sabah erken saatlerde bitirilen sayım sonucuna bakıldığında rakibi AK Parti’li Salim Demirezen’den tam 15 tane oy fazla almış olduğunu ifade etti.

Diğer taraftan Honaz ilçesinde 3 tane, Babadağ ilçesinde 15 tane oyla belediye başkanlığını kaybetmiş olan AK Parti’nin, tutanaklar üzerindeki çelişkilerden dolayı il seçim kuruluna itirazda bulunacak olduğu bilgisine ulaşıldı.