Hıncal Uluç’un Kanal D Ana Haber Spikeri ve aynı zamanda CNN Türk’te yayınlanmakta olan 40 programının sunucusu Buket Aydın’a yönelik olarak ”Yapay yüzlere bakamamaktayım. O tamamen yapay yüz, bir de o hem nasıl bir abartılı makyajla kaplandıktan sonra inandırıcılığını yitirmekte. Ruhsuz, maskesi olan bir robota dönüşmekte” şeklindeki sözlerinin sonrasında başlayan tartışmaya Habertürk yazarlarından Fatih Altaylı da dahil olmuş durumda.

Buket Aydın’ın göstermiş olduğu tavrını ”Yerini hazmedebilmekten o kadar uzak bir durumda ki, en ufak bir eleştiride elini beline koymuş olarak eski Hacıhüsrevli gibi cevap veriyor” şeklindeki sözlerle eleştiride bulunan Altaylı, isim kullanmadan Defne Samyeli’ye de bir gönderme yapmış oldu. Ataylı açıklamasında ”Sonuç olarak bir haber sunmakta. Çokta önemli bir iş değil. O koltukta oturmakta olan bazıları şimdilerde şarkıcılık yapmakta” ifadelerine yer verdi.

Fatih Altaylı’nın Habertürk içerisinde paylaşılan yazısının ilgili kısmı ise şu şekilde;

“Hıncal abimizin, Kanal D Haber sunucularından Buket Aydın’ı ”Botokslu ve silikonlu” benzerindeki cümlelerle eleştirmiş olması gerçektende çok yakışıksız oldu. Bir kadına bu şekilde bir eleştiri yöneltilmez. Ayıp bu Hıncal Abi. Ancak Buket Aydın isimli haber spikerinin atarlı durumdaki tarzı da çok garip. Yerini hazmedebilmekten o kadarda uzakta ki, en ufak bir eleştiride elini beline koyan eski Hacıhüsrevli gibi cevap vermekte. Biraz daha sakin biri olsa, hakkını hukukunu çok daha olgun bir tavırla, devamlı olarak herkese hakaret etmeden savunmayı öğrenebilse çok iyi olacak. Sonuç olarak bir haber sonmakta. Ondan öncesinde de onlarca insan sundu o haberler. Çok fazla da önemli bir iş değil. O koltuk üzerinde oturanların bir kısmı şimdi şarkıcılık yapmakta.”