Bu sene 5. gerçekleştirilen Türkiye Gençlik Ödülleri 30 Nisan tarihi içerisinde sahiplerini bulmuş olacak. Ödül töreninin oylaması esnasında rakiplerine karşı çok fazla ezici bir üstünlük elde etmeyi başaran Erkenci Kuş isimli dizi 3 dalda birden ödül kazanmış oldu.

En iyi Dizi Kategorisi içerisinde, Erkenci Kuş, En İyi Erkek Dizi Oyuncusu kategorisi içerisinde Can Yaman ve En İyi Kadın Dizi Oyuncusu kategorisi içerisindeyse Demet Özdemir oyların çok büyük bir kısmını alıp rakiplerine de açık ara fark atmış oldular.

En İyi Kadın Sporcu ise Eczacıbaşı Spor kulübü içerisinden Meliha İsmailoğlu seçilmiş durumdayken En İyi Spor Kulübü Başkanı ise Trabzon Spor Kulübünün Başkanı görevinde bulunan Ahmet Ağaoğlu olarak açıklandı. Fenerbahçe Spor Kulübü ise bu sene listeye girmeyi başaramadı. Pek çok kategori içerisinde halk oylamasına sunulmuş olan Türkiye Gençlik Ödülleri’nde geçmiş olduğumuz senelerde de olduğu gibi bu sene de oylama rekoru kırılmış olan. Yaklaşık olarak 2 ay devam eden halk oylaması esnasında 6.699.404 tane oy kullanılmış oldu.

30 Nisan 2019 Salı gününde saatler 20:00’yi gösterirken Grand Pera Emek Sahnesi içerisinde yapılacağı açıklanan ödül töreni bu sene de pek çok ünlüyü misafir edecek. Türkiye Gençlik Ödüllerinin Yönetim Kurulu Başkanı görevinde bulunan Maksut Coşkun Dokunulmaz törenle alakalı olarak bütün hazırlıkların tamamlandığını ifade ederek 30 Nisan tarihinde bütün katılımcıları güzel ve çok daha heyecanlı bir gecenin beklemekte olduğunu ifade etti.