Denizli ilinin Merkezefendi ilçesi içerisinde, yuvası bahçeden sokağa çıkmış olan ”İspanyol Cocker” cinsindeki 5 yaşında bulunan ”Çakıl” adlı köpek, yakın bir mesafeden havalı tüfekle vurulup öldürüldü. Vicdanları yaralamış olan olaya tepki göstermiş bulunan köpeğin sahipleri ise, Çakıl’ı kimin vurmuş olduğunun belirlenerek yakalanmasını talep etti.

Olay ise, geçtiğimiz pazar gününde Başkarcı Mahallesi içerisinde gerçekleşti.. 1039 Sokak içerisinde yaşamını sürdüren Tekdemir Ailesi’nin çocuklarından Halil Tekdemir’e (22) ait olan ”Çakıl” adlı bu köpek, evin bahçe kapısını kullanarak sokağa çıktı. Köpeğin bahçe içerisinde olmadığı görmüş olan aile, bir zaman geçtikten sonra aramak amacıyla arkasından dışarıya çıktı. Bu esnada ise komşuları, Tekdemir’in ablası ile birlikte annesine Çakıl’ın vurulmuş olduğu haberini iletti. Çakıl ise, 1005 Sokak içerisinde, yerde kanlar içindeyken yattığı esnada bulundu. Veterinere götürülmüş olan Çakıl ise hiç bir şekilde kurtarılamadı. Köpeğin sokak içerisinde vurulduktan sonrasında yaralı durumda eve gitmeye çalışmış olduğu, 200 metre kalmışkende öldüğü bilgisine ulaşıldı.

Veterinerin yapmış olduğu inceleme esnasında, Çakıl’ın sağ taraftaki karın ve göğüs boşluk kısmından saçma girişi bulunduğu tespit dildi. Çakıl’ın yakın bir mesafeden kalın saçmaları bulunan havalı tüfekle vurulmuş olduğu da tespit edildi. Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden Halil Tekdemir ise, olayı öğrendikten sonra hemen Denizli iline geldi. Tekdemir burada, köpeğini öldürmüş olan kişinin bulunması amacıyla polise başvuruda bulundu. Polis ekipleri ise, Çakıl’ın vurulmuş olduğu sokakta evleri yer alanların ifadelerini aldı, fakat köpeği vurmuş olan kişinin kimliği ise halen tespit edilemedi. Polis ekipleri, köpeği kimin vurmuş olduğunun belirlenmesi ve yakalanabilmesi amacıyla bir çalışma başlatmış durumda.