Ölüm haberi ile beraber bütün Türkiye’yi yasa boğmuş olan sanatçılardan Dilber Ay, sevenlerinin tarafından son yolculuğuna göz yaşları arasında uğurlandı. Dilber Ay’ın eşi yaşamış olduğu bu büyük acının sonrasında ise ilk defa konuştu. Karakaş açıklamasındaş; ”Anam ile birlikte babamı, kardeşimi ve yarimi kaybettim. Dizlerinden dolayı tedavi görmekteydi. Stres yapmaya başladı sürekli, ”yürüyemeceğim” şeklinde konuşuyordu. Kendini de stresten yiyip bitirdi” şeklindeki açıklaması ile yürekleri burkmuş oldu.

Ankara ili içerisinde akraba ziyareti esnasında rahatsızlanmış olan ve götürüldüğü Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisinde yaşamını yitiren sanatçılardan Dilber Ay’ın cansız bedeni dün Düzce ilinin Ağa Mahallesi’nde yer alan evine getirildi. Dilber Ay’ın yakınları ise evinin yer aldığı Ağa Mahallesinde bulunan 1953. Sokak üzerinde tabutuna sarılıp gözyaşları döktü.

Cenazeye ayrıca, İl Jandarma Alay Komutanı görevinde bulunan Albay Mustafa Çetinkaya, sanatçılardan Hakan Taşıyan ile birlikte Latif Doğan ve Mahmut Tuncer’in yanı sıra vatandaşlar katılım gerçekleştirdi.

Dilber Ay’ın cenazesi ise Düzce ilinin Ağa Mahallesi içeriisnde, ikindi namazından sonra kılınmış olan cenaze namazının sonrasında Düzce Şehir Mezarlığı’na götürülerek toprağa verildi.

Acı haberden sonra Dilber Ay’ın eşi olan İbrahim Karakaş ise, Söylemezsem Olmaz isimli programa telegon ile bağlandı.

Konuşmakta çok fazla zorluk çekmekte olan Karakaş şu ifadelere yer verdi; Türkiye Cumhuriyeti’mizin de başı sağolsun. Anam ile birlikte babamı, kardeşimi ve yarimi kaybettim. Dizlerinden dolayı tedavi görmekteydi. Çok fazla stres yapmıştı, ‘artık yürüyemeceğim’ şeklinde konuşuyordu. Kendini de bu stresten dolayı yiyip bitirdi. Garipliğiyle geldi ve garipliğiyle de gitti.