21 yaşında bulunan Amerika Birleşik Devletleri asıllı modellerden Karolina Jasko, tırnağında oluşmuş küçük siyah lekenin nedenini duyunca yaşamının şokunu yaşamış oldu.

2018 senesi içerisinde yaşamakta olduğu eyaleti temsil edip, ülkenin en güzeli seçilebilmek amacıyla yarışmış olan Amerika Birleşik Devletleri asıllı modellerden Karolina Jasko, tırnağı üzerinde oluşan siyah lekenin nedenini öğrenince adeta şaşkına dönmüş oldu. Ay içerisinde 2 veyahut 3 defa yaptırmış olduğu tırnak takma işlemi esnasında UV (Ultraviyole) ışığına maruz kalmış olan Jasko, bu söz konusu işlemin, bedeni üzerinde yaratmış olduğu tehlikenin farkında dahi değildi.

Tırnağı üzerinde görmüş olduğu morluğu kabuk sanıp atmış olan güzel modelin parmakları, 1 hafta geçtikten sonra şişmeye başladıktan sonra, soluğu hemen doktorda aldı. Farklı testlerden geçmiş olan Jasko, tırnakları üzerindeki bu koyu çizgilerin, melanom yani aslında bir çeşit cilt kanseri olduğunu öğrendikten sonra yaşamının şokunu yaşamış oldu.

Ultraviyole ışıkları ile birlikte melanositlerden kaynaklanmış olan bir cilt kanseri türü olduğu açıklanan melanomun oluşum riskini çoğaltan bir faktördür. Hastalığının çok daha fazla ilerlemesi konusunda korkusu bulunan güzel model, tümörün yer aldığı tırnağının komplesini aldırdı ve 1 sene süresince parmağının o bölümünü de bantla kapattı. Jasko, çok zorlu bir sürecin sonrasında kanseri atlatmış olduğunu resmi bir şekilde duyurdu ve kendisi ile aynı süreçlerden geçmiş olan insanları bilgilendirmek amacıyla yaşamış olduğu çok üzücü durumdaki olayı bütün herkesle paylaştı.

Instagram üzerinde binlerce sayıda takipçisi bulunan Jasko, bireylerin kendileri ile barışık olmasını ve hiç bir şekilde pes etmemelerinin gerekli olduğunu da vurgulamakta.