Denizli ilinin dünya çağında ünlü olan turizm merkezlerinden Pamukkale ilçesindeki Hierapolis Antik Kenti’nde yer alan 1.800 senelik antik tiyatro, gece aydınlatılmasının yapılarak gece etkinlikleri düzenlenerek ziyaretçi sayısının arttırılacak olmasını beklemekte. DENTUROD’un Başkanı görevinde bulunan Gazi Murat Şen, aydınlatılma ile birlikte bölgeye önce 3 milyon tane ziyaretçi hemen sonrasında ise 5 milyon tane ziyaretçi hedefine ulaşılabilecek olduğunu açık bir şekilde ifade etti.

UNESCO’nun Dünya Kültür Mirasının Listesi içerisinde de yer almakta olan Pamukkale Hierapolis Antik Kenti’nde bulunan 1.800 senelik antik tiyatro, ziyaretçilerini beklemekte. Bölgeye gelmiş olan turistler; beyaz travertenler ile birlikte antik havuz ve de antik kentin yanında antik tiyatroya da fazlasıyla yoğun bir şekilde ilgi göstermekte. Asırlara meydan okuyarak dimdik bir şekilde ayakta kalmış olan bu devasa yapının, geceleri de aydınlatılarak bölgede yer alan turizm potansiyelinin arttırılabilmesi konusunda bir beklenti var.

Gece aydınlatması yapılmasının turist sayıları yönünden fazlasıyla önemli bir durumda olduğunu da ifade eden Denizli Turistik Otelciler Derneğinin Başkanı görevinde buluna nGazi Murat Şen; ”Pamukkale Hierapolis Antik Kenti içerisinde yer almakta olan Antik Tiyatro’nun özellikle de yaz aylarına girildiğinde yerli ve yabancı turistlerinin hizmetine açılacak olması orda görsel özelliklerin çok daha yüksek gösterilerin gerçekleştirilmesi yerli ve yabancı turistlerin sayılarını çok daha fazla arttıracaktır. Pamukkale ilçesinin gece aydınlatılmasının yapılması ile birlikte bu daha da fazla önem kazanacaktır.