Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Denizli ili içerisinde 2018 senesine ait belediye atıksu istatistiklerini resmi bir şekilde paylaştı.

TÜİK’in açık bir şekilde paylaşmış olduğu bilgilere bakılırsa 2018 senesi içerisinde Denizli ilinde kanalizasyon şebekesi aracılığıyla toplanmış olan toplamda 32 milyon 772.000 metreküp kadar atık su akarsular içerisine deşarj edilmiş oldu.

Belediye işletmeleri tarafından kanalizasyon şebekesi kullanılarak deşarj edilmesi sağlanan kişi başına düşen günlük ortalama bir şekildeki atıksuların miktarı ise 109 litre şeklinde hesaplanmış bir durumda. Türkiye ile ilgili olarak bu söz konusu değer 188 litre şeklinde gerçekleşmekteyken kişi başına düşen günlük br şekilde ortalama atıksu seviyesinin de en yüksek olarak açıklandığı ilk 3 tane il Yalova iliyle birlikte Trabzon ili ve Antalya ili olarak öne çıktı.

Türkiye’nin tamamına bakıldığı zaman Denizli ili de tam olarak 74. sıra içerisinde yer almış oldu. Kanalizasyon şebekeleri üzerinden arıtımı gerçekleştirilen 32 milyon 772.000 metreküp kadar atık suyun tamamının ise arıtıldığı konusunda bir açıklama yapıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi yapmış olduğu yatırımlarla birlikte Denizli ilini geliştirmesinin yanı sıra Denizli iline çok daha iyi bir değer katmış oluyor.