Denizli ili içerisinde sokak köpeklerinden birinin, bir tane şahıs tarafından sadece bahçesine girmiş olduğu gerekçe gösterilerek sopayla acımasız bir şekilde dövülmüş olması, cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alındı.

Elde edilmiş olan bilgilere bakılırsa bu olay, Hallaçlar Mahallesinde yer alan 3036. sokak üzerinde gerçekleşti. Adının R. N. olduğu bilgisine ulaşılan bir tane şahıs, apartmanın bahçe kısmına girmiş olmasına kızdığı bir sokak köpeğini eline geçirdiği bir sopayı kullanarak acımasız bir şekilde dövdü. Yaşanmış olanları da şahsın komşusu olan bir kişi olayın son zamanlarına doğru cep telefonunun kamerasıyla kayıt altına almış oldu. Söz konusu bu görüntünün sosyal medya üzerinde yayılmaya başlamasının sonrasında harekete geçmiş olan emniyet mensupları R. N. ile ilgili olarak Hayvanları Koruma Kanunu gereğinde işlem başlattı. Denizli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet vermeye devam eden Sokak Hayvanlarının Barınma ile birlikte Rehabilitasyon Merkezi ve de Doğal Yaşam Parkı’nda yer alan görevliler ise, söz konusu bu köpeği teslim alıp hızlı bir şekilde merkeze götürdü. Sokak köpeğinin merkez içerisindeki tedavisinin de devam ettiği bilgisine ulaşıldı.

Sosyal medya hesabının üstünden konuyla alakalı olarak bir paylaşım gerçekleştiren Merkezefendi Kaymakamı görevinde bulunan Doktor Adem Uslu da olayın hemen sonrasında adli ile birlikte idari işlem başlatılmış olduğunu belirtti.