Usta oyunculardan biri olan Şener Şen’in 1941 senesi içerisinde Adana ilinde dünyaya gözlerini açtığı ev, bakımsızlıktan dolayı yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalmış durumda.

Usta oyunculardan biri olan Şener Şen’in 26 Aralık 1941 tarihi içerisinde Seyhan ilçesinde yer alan Kuruköprü Mahallesi üzerinde dünyaya geldiği ev, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya bir durumda.

Osmanlı ve Türk mimarisine sahip olarak inşa edilen ve nerden bakılırsa en az 100 senelik olduğu ifade edilen söz konusu bu ev, Şen ailesinin tarafından 1951 senesi içerisinde satışı gerçekleştirildikten sonra iş yeri olarak kullanılmaya başlandı. Bundan tam altı sene önce meydana gelen yangından dolayı da evin çatı kısmı tamamen çöktü ve ev sahibi olanlar binayı koruma altına alarak kullanıma tamamen kapatma kararı aldı. Tarihi durumda bulunan bina daha sonraki dönem içerisinde kağıt toplamakta olanların yanı sıra uyuşturucu madde kullanımı gerçekleştiren şahıslar ve evsizlerin mekanı olmaya başladı. Adeta harabeye dönmüş olan bu ev şu zamanlarda da içine girilmez bir duruma geldi.

Yıkılmak üzere olan bu ev, Şener Şen’in tıpkı kendisi gibi oyunculuk yapan babası Ali Şen’e ait bir durumdaydı. Marangozluktan yaptıktan bir süre sonra oyunculuk yapmaya başlayan Ali Şen, 1989 senesi içerisinde beyin kanamasından dolayı İstanbul ilinde yaşamını yitirdi..