29 Ekim tarihinde Cumhuriyet Bayramı’nın 96. senesi içerisinde Denizli ilinde farklı farklı etkinlikler gerçekleştirilirken, Forum Çamlık Alışveriş Merkezi’nde ise, Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi içerisinde eğitim görmeye devam eden 11. sınıf ile birlikte 12. sınıf öğrencilerinin meydana getirdiği 60 kişiden oluşan bir koro konser vermiş durumda. Ortalama olarak 3 ay devam eden çalışmanın sonrasında öğretmenlerinden Sevgi Utma’yla beraber ‘Cumhuriyet’ korosu meydana getirmiş olan öğrencilerin vermiş olduğu bu özel konser ise çok büyük bir beğeni toplamış oldu.

Söz konusu bu etkinlik esnasında koro ilk olarak ”Mülkiye Marşı” ile birlikte ”10. Yıl Marşı” ve hemen sonrasında da ”İzmir Marşı”nı söylemiş oldu. Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi içerisinde yer alan ”Cumhuriyet ve Türk Resmi Reprodüksiyon” konusuna sahip resim sergisi de Ekim ayının son günlerine kadar Forum Çamlık Alışveriş Merkezi içerisinde beğeniye sunulmuş bir durumda.

Etkinlikle alakalı olarak özel açıklamalar gerçekleştiren koro öğretmeni görevinde buluna nSevgi Utma ise; ”Cumhuriyetimizin 96. senesi içerisinde günün anlam ile birlikte önemine uygun durumda bulunan marşlar hazırlamış olduk. Bu söylemiş olduğumuz marşları da onlara armağan etmiş olduk. Burda görmüş olduğunuz koro ise okulun ana korosu 12. sınıflar ile birlikte 11. sınıflar ve toplam olarak 60 kişiden oluşuyor” ifadelerine yer verdi.