Denizli ili içerisinde, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) gerçekleştirilmiş olan özel operasyon kapsamında 12 tane şüpheli gözaltına alınarak, bunlar arasından 5 tanesi de tutuklanarak cezaevine gönderildi..

İl Emniyet Müdürlüğünde yer alan Terörle Mücadele Şubesine bağlı polis ekipleri, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının yürütmeye devam ettiği FETÖ soruşturmasının dahilinde, kentin merkezi içerisinde belirlenmiş olan 6 tane adrese eş zamanlı bir şekilde operasyon gerçekleştirdi. Örgüte ait durumda bulunan kriptolu haberleşme programlarından biri olarak bilinen ”ByLock” isimli uygulamayı kullanmakta olduğu tespit edilen bir şahsın da aralarında yer aldığı 12 tane şüphe şahıs operasyonlarla kıskıvrak bir şekilde yakalandı.

Öte yandan örgüte yardım etmeye devam ettikleri ve ankesörlü telefonları kullanarak iletişim kurmuş oldukları tespit edilen zanlıların ikametleri içerisinde örgütsel bir şekilde dokümanla birlikte dijital durumdaki veriler de ele geçirilmiş oldu.

Emniyet içerisindeki işlemlerin hemen sonrasında hızlı bir şekilde adliyeye sevk işlemleri gerçekleştirilen şüpheliler arasından 5 tanesi tutuklanarak ceza evine gönderilirken 6 tane zanlı şahıs ise adli kontrol şartı ile birlikte, 1 şahıs ise savcılıktan serbest bırakılmış oldu.