Türk Halk Müziği sanatçılarından biri olan Sabahat Akkiraz’ın 22 Eylül tarihi içerisinde Ankara ilinde yer alan Vedat Dalokay Parkı içerisinde gerçekleşmesi konusunda planlama yapılan konseri Ankara Valiliğinin tarafından güvenlik gerekçe gösterilerek iptal edildi. Twitter hesabı üzerinden konserinin iptal edilmiş olduğu konusunda bir duyuru paylaşan Akkiraz açıklamasında, ”Çok kırıcı” ifadelerine yer verdi.

Batıkent Kültür Festivali’nin dahilinde Lâl Gazel ile birlikte Metanu, Ahu Sağlam ve de Sabahat Akkiraz katılımlarıyla düzenlenecek konser güvenlik engeline takılmış durumda. Konu ile ilgili olarak sosyal medya hesaplarından Twitter üzerinden paylaşım gerçekleştiren Sabahat Akkiraz; ”Pazar gününde Ankara Batıkent içerisinde gerçekleştirecek olduğumuz konserimiz Ankara Valiliği’nin tarafından ”güvenlik” gerekçe gösterilerek yasaklandı. Başkent içerisinde, ülkemizin tam da kalbinde bu bahane gösterilerek konser yasaklamak fazlasıyla kırıcı. Suçumuz ise Türküler söylüyor olmak birilerine göre. Hiç kimse bizim türkülerimizi de susturamaz” ifadelerine yer verdi.

Sabahat Akkiraz Kim?

Sabahat Akkiraz 6 Şubat 1955 tarihi içerisinde dünyaya gelmiştir. bilinmekte olan ismiyle Sabahat Akkiraz, Türk halk müziğinin sanatçısı ayn zamanda siyasetçi ve milletvekilidir. 24. dönem içerisinde TBMM seçimleri esnasında İstanbul 3. bölgeden Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili seçilmeyi başarmıştır.