Denizli ilinde yer alan Merkezefendi ilçesindeki Muratdede Camisi’nde yangın çıktığı açıklandı. Camide meydana gelen yangına çok fazla sayıda itfaiye ekibi yönlendirilirken 1 tane helikopter de yangına müdahalede bulunmak amacıyla havalandı.

Söz konusu bu yangının, Merkezefendi ilçesinde yer alan Muratdede Mahallesinin 377. Sokak üstünde 1970 senesinde yapıldığı bilgisine ulaşılan Muratdede Camisi’nin hemen yanındaki bulunan metruk binadan çıkmış olduğu ileri sürüldü. Halen nedeni belirlenmemiş olan bir sebepten ötürü cami yangından ötürü komple kullanılamaz bir duruma geldi.

Camiye yakın bir bölgede bulunan çok fazla sayıda apartman ile birlikte evlerin de elektrikleri kesildi ve önlemler alınmaya başlandı. Apartman içerisinde yer alan vatandaşlar da kendilerini hızlı bir şekilde sokağa atmaya başladı. Çevrede yer alanların ihbarda bulunmasının sonrasında olayın yaşandığı yere çok fazla sayıda itfaiye ekibi yönlendirilmiş bir durumdayken, 1 tane helikopter de yangına müdahalede bulunmak amacıyla hızlı bir şekilde havalandı. Denizli Büyükşehir Belediyesinde yer alan İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde görev gerçekleştiren, 10 tane itfaiye aracı ile birlikte 25 tane de personelin yaklaşık olarak 1 saat devam eden müdahalesinin hemen sonrasında, soğutma konusunda çalışmalar başlatıldı.

Olayla alakalı bir şekilde polis ekipleri de özel bir inceleme başlatmış durumda.