İngiltere içerisinde yayınlanmakta olan ve sık bir şekilde kameraların önünde cinsel ilişki skandalından dolayı gündeme gelmekte bulunan Aşk Adası isimli yarışma, geçmiş olduğumuz günlerde final bölümü paylaşılmış olduğu durumda bile halen isminden söz ettirmekte.

Aşk Adası isimli programın yarışmacıları arasında yer alan 28 yaşında bulunan İrlanda asıllı modellerden Maura Higgins’in, son bölümler içerisinde 23 yaşında bulunan dansçı partnerlerinden Curtis Pritchard’la ilişkiye girmeyi isteyip kabul edilmemesi günler boyunca konuşulmuştu. Maura, canlı yayın esnasında Curtis Pritchard’ın battaniyesinin alt kısmına girip kendine sokulmuş, Curtis de ”’Bu gece hiç olmaz”’ ifadelerine yer vererek partnerini kabul etmemişti.

Maura, The Sun isimli gazeteye vermiş olduğu bir röportaj esnasında, programda pek çok defa Curtis’le ilişkiye girme teşebbüsünde bulunmuş olduğunu ancak başarılı olamamış olduğunu itiraf etti.

O şekilde ki Maura, program bittikten sonra Curtis’le buluşarak ilişkiye girmiş olduklarını ve bu durumun beklemeye değer bir durumda bulunduğunu, Curtis’in burdaki performasına da 10 üstünden 10 vermiş olduğunu söyledi. Maura ayrıca, partnerinin tarafından kabul edilmemesini de Curtis’in oda içerisinde farklı insanlar olduğundan dolayı bundan rahatsız olmasına yormuş oldu. Tepki çekmiş olan programın her bir bölümü için izleyiciler tarafından şikayetler yağmaktaydı.

Ayrıca Galler içerisinde yer alan Ysgol Gymraeg Teilo Sant İlkokulu’nda müdür görevinde bulunan Aled Rees, velilere mektup gönderip çocukların program esnasında görmüş oldukları davranışları kopyalamış olduklarını, 8 yaşında bulunan kız ile erkek çocuklarının dahi ilişki yaşamaktaymış gibi öpüşmekte olduklarını ifade ederek program yarışmacılarının çocuklar açsından bir rol model konumunda yer almadığını ifade etmişti.