UNESCO’ya ait olan Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi içerisinde olmaya hak kazanan, Denizli ilinin Çal ilçesinde yer alan 846 senelik ”Sudan Koyun Geçirme” isimli etkinlikten hemen önce mor renge boyanan koyunlarla birlikte çoban köpekleri eşliğiyle çok özel bir kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Söz konusu bu yürüyüş, Çal Belediyesinin Başkanı görevinde bulunan Fethi Akcan, organizasyonda görevli olan komite üyeleri ile birlikte çobanlar, ilçede yer alan sivil toplum örgütünün temsilcisi olanlar ve vatandaşların katılımları ile Bayramyeri Meydanı’nda başlayarak 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na kadar devam etti.

Kortej esnasında bulvarda mor renge boyanmış olan koyunlar ile birlikte çoban köpeklerini görmüş olan vatandaşlar, cep telefonlarını çıkartarak bir hatıra fotoğrafı çektirmiş oldu.

Kentin adeta simgesi haline gelen ”Cam Denizli Horozu”nun hemen önünde davul zurna eşliğinde oynamış olan çobanlara Başkan görevinde bulunan Akcan da eşlik etmiş oldu. Akcan burda gazetecilere yapmış olduğu açıklama içerisinde, söz konusu bu yarışmanın ününün her sene katlanıp büyümeye devam ettiğini ifade etti.

Kortej yürüyüşü yapılmasının da çok renkli görüntülere sahne olmayı başardığını ifade eden Akcan, Sudan Koyun Geçirme isimli etkinliğin 24 ila 25 Ağustos tarihi içerisinde Büyük Menderes Nehri’nde gerçekleştirileceğini açık bir şekilde ifade etti.