Denizli ili içerisinde vatandaşların yaralı bir şekilde bulmuş olduğu 2 tane yavru Ebabil kuşu, Denizli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görevli durumdaki veterinerlere teslim edilip koruma altına alınmış oldu.

Kent içerisinde bir tane apartmanın balkonuyla birlikte ormanlık alan içerisinde vatandaşlar yaralı bir şekilde 2 tane farklı yavru ebabil kuşu buldular.

Denizli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Sokak Hayvanlarının Barınma ile Rehabilitasyon ve Doğal Yaşam Parkı’nde yer alan görevli personeller, vatandaşlar tarafından bu konuyla alakalı olarak ihbarda bulunulmasının hemen sonrasında kuşları tedavi etmek amacıyla hemen koruma altına almış oldu.

Büyükşehir Belediyesinin Başkanı görevinde bulunan Osman Zolan, sokaklarda yaşamını sürdüren yanı sıra doğa üzerinde yer alan öteki canlılara da sürekli olarak şefkat elini uzatmayı sürdürdüklerini, ömürlerinin %90’lık bir kısmını havada geçirmekte olan ve fazlasıyla nadir bir şekilde görülmekte bulunan 2 tane yavru ebabil kuşunu ise koruma altına almış olduklarını açık bir şekilde ifade etti.

Başkan görevinde bulunan Osman Zolan, sonrasında ise yaralı kuşların bir süre boyunca bakım altında tutularak iyileştirildikten sonra doğal yaşam alanı üzerinde bırakılacak olduğunu da açık bir şekilde belirtti.