Denizli ili içerisinde 47 yaşında bulunan bir kişinin 10 yaşında bulunan çocuğa tacizde bulunduğu iddiası mahalleyi karıştırmış oldu. Çocuğu taciz etmiş olduğu iddia edilen şahsı linç etme konusunda isteği bulunan mahalleli şahsın evini basarak eşyalarını dışarıya çıkartıp ateşe vermiş durumdayken, yangına müdahale için gelen itfaiyeye ait araçlarını taşlamaya başladı.

Söz konusu bu olay, Pamukkale ilçesinin Kocabaş Mahallesi içerisinde gerçekleşti. İddialara bakılır ise, K. E., (47) adına sahip şahıs mahallesinde ikamet eden 10 yaşında bulunan kız çocuğunu arabasına bindirip götürmüş olduğu bir yerde tacizde bulundu. Küçük yaştaki kızın yaşanmış olanları ailesine anlatmasının hemen ardından ailenin üyeleri ise şahsa saldırıda bulundu. Olayla alakalı duyum alan mahalleli ise şahsın evini basarak linç etmeyi istedi. K. E., adlı kişiyi olayın yaşandığı yere intikal eden jandarma ekipleri öfkeli durumdaki kalabalığın elinden güçlükle aldı. Öfkesi bir türlü dinmek bilmeyen mahallenin sakinleri de şahsın evini basarak evde yer alan eşyalarını dışarıya çıkarttı ve sokağın ortasında yaktı. Yangın çıkmasından dolayı bölgeye hemen itfaiye ekipleri yönlendirilirken, öfkeli durumdaki kalabalık itfaiye ekiplerinin yangına müdahale etmesine izin vermeyip itfaiye araçlarını da taşlamaya başladığı için ekipler bir müddet yangına hiç bir şekilde müdahale de bulunamadı.. Daha sonrasında hemen devreye girmiş olan jandarma ekipleri kalabalığı sakinleştirdikten sonra ekipler yangına müdahalede bulunarak kontrol altına alıp söndürdü. Kalabalık öte yandan şahsın evini de adeta bir taş yağmuruna tutmuş oldu.

Olayların daha fazla büyümemesi amacıyla bu bölgeye İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı durumda çok fazla sayıda ekiple beraber İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı bulunan Çevik Kuvvet Şubesi Müdürlüğüne ait toplumsal olaylara müdahale de bulunma arabası da (TOMA) yönlendirildi. Yaklaşık olarak 1 saatlik sürenin sonunda olaylar tamamen kontrol altına alınmış oldu. Jandarmaların bölge içerisindeki nöbeti devam ediyor.

Diğer taraftan, işlemlerinin hemen sonrasında mahkemeye sevk edilmiş olan K. E., tutuklanıp ceza evine yollandı.