Denizli ili içerisinde seyir durumunda bulunan akaryakıt yüklü bir tanker üzerinde meydana gelen yangın yürekleri adeta ağza getirmiş oldu. Tankerin kupa şeklinde isimlendirilmiş olan ön bölümünde çıkmış olan yangın itfaiye ekiplerinin tam zamanında ve hızlı müdahalede bulunmasıyla akaryakıt bulunmuş olduğu bölüme sıçramadan söndürülmüş oldu.

Elde edilmiş olan bilgilere bakılır ise olay, Denizli – Antalya karayolu üzerinde yer alan 32. kilometresi içerisinde gerçekleşti. 4 ton ağırlığında benzin ile birlikte yaklaşık olarak 20 tonluk bir mazot taşımakta bulunan Ahmet Ü. idaresinde yer alan 35 HD 8943 plakasına sahip tankerden seyir durumundayken dumanlar yükselmeye başlamış oldu. Arabanın ön bölümünden dumanlar çıkmakta olduğunun farkına bakan şoför tankeri durdurup, Acil servisi arayarak arayıp yardım talep etti. İhbarda bulunulmasının hemen sonrasında bölgeye itfaiye ekipleri de yönlendirildi. Olayın yaşanmış olduğu yere gelen ekipler aracın kupa şeklinde isimlendirilen ön bölümden çıkmaya başlayan alevlere köpük ve ayrıca suyla müdahale de bulundu. Yangın itfaiyenin tam zamanında ve hızlı bir şekilde müdahalede bulunmasıyla birlikte akaryakıt yer aldığı tanker bölümüne sıçramadan söndürülmüş oldu.

Olayın yaşanmış olduğu yere intikal eden polis ekipleri de patlama olma konusundaki ihtimale karşı karayolu üzerinde trafiği yaklaşık olarak yarım saat boyunca durdurmuş oldu. Yangın 30 dakikalık çalışmanın sonucunda kontrol altına alınmış bir durumdayken, söz konusu bu olayla alakalı olarak soruşturma başlatılmış oldu.