Down sendromlu bireyler için farkındalık yaratabilmek maksadıyla gerçekleştirilen ”Altın Boğaz Ödülleri” geçtiğimiz akşam sahiplerini bulmuş oldu. Gece esnasında ödüllerini almak amacıyla gelmiş bulunan ünlülerin arasında Serdar Ortaç ile birlikte Ivana Sert, Yılmaz Morgül, Ferman Toprak ve Betül Demir gibi isimler yer almaktaydı..

Ünlü durumdaki yapımcılardan biri olan Mehmet Yıldırım’la ödül töreni esnasında bir araya gelmiş bulunan Serdar Ortaç, yaşamını film yapacak olduğunun da müjdesini vermiş oldu. Adı daha açıklanmamış olan bu film içerisinde Ortaç kendi hayatını sinemaya yansıtmış olacak. Serdar Ortaç, 1992 senesi itibariyle yaşamış olduğu yaşamın bütün senaryosunu yazacak olduğunu ve yapımcılardan biri olan Mehmet Yıldırım’ın ise bu özel filmi çekecek olduğunu resmen duyurdu. Merhum durumdaki Müslüm Gürses ‘in yaşam hikayesinin anlatılmış olduğu filmden hemen sonrasında 2. film ise Serdar Ortaç’tan gelmiş olacak

Şarkıcılardan biri olan Yılmaz Morgül ise, söz konusu bu geceye gaz maskesi ile katılıp ve sahne üzerinde pankart açıp dikkat çekmiş oldu. Gazeteciler ile de ayaküstü bir şekilde sohbet etmiş bulunan Morgül burda ise; ”Dünya üzerinde yer alan tüm ülkeler küresel ısınmanın yanı sıra çevrecilik amacıyla bir önlem almaz ise dünyanın sonu gelmiş olacak. Bizler insanlık olarak doğayı nerdeyse katletmiş olduk. Yakın bir zamanda ise yiyecek ve içecek savaşları başlamış olacak. Hızlı bir şekilde kendimize gelecek doğayı korumaya başlamalıyız. Yakın bir zamanda nefes alamayacak bir hale gelmiş olacağız. Bu sebepten dolayı da gaz maskesi takıp bu duruma dikkat çekmeyi istedim” ifadeleri ile konuştu. Daha sonrasında ise En Başarılı Türk Sanat Müziği Sanatçısı dalı içerisinde ödülünü alabilmek amacıyla sahneye çıkmış olan Yılmaz Morgül ”Yaşamak İçin Dünyayı Kurtar” yazısına sahip bir pankart açmış oldu.