Denizli ili içerisinde geri manevra yapmakta olan şoförünün kontrolünden çıktığı açıklanan midibüsün altında kalarak, sürüklenmeye başlayan Ender Vural (42), ağır bir şekilde yaralandı. Kanalın içerisine düşmekten demir korkuluklar sayesinde kurtulmuş olan Vural, itfaiye görevlileri tarafından sıkışmış olduğu bariyerle midibüsün arasından kurtarılarak hızlı bir şekilde, hastaneye götürüldü.

Kaza ise, saatler 15:00 civarında, travertenleriyle birlikte ünlü olmayı başaran Pamukkale ilçesinin girişinde yer alan Kağan Sokak’ta gerçekleşti.. Geri bir şekilde manevra yapmakta olan Mehmet Ali Hazar yönetiminde bulunan 20 AAB 602 plakasına sahip midibüs, aniden kontrolden çıkarak, yokuştan aşağıya doğru kaydı. Ailesi ile Uşak ilinden tatil amacıyla gelmiş olduğu bilgisine ulaşılan Ender Vural, midibüsün çarpmasından dolayı altında kalıp, 2 metre kadar sürüklendi. Midibüs ise, 15 metre derinliğe sahip boş durumdaki sulama kanalının demir olan korkuluklarına çarpıp, durabildi. Vural da midibüsle demir korkulukların arasında sıkışıp kaldı. Vural’ı bulunduğu yerden kurtaramayan çevredeki vatandaşlar; itfaiye ekipleri ile birlikte jandarma ekipleri ve de 112 Acil Servis ekiplerini arayarak yardım talep etti. Demir korkulukların olması sayesinde kanalın içerisine düşmekten kurtulmuş olan Vural’ın sıkıştığı yerden çıkartılması amacıyla da bir çalışma başlatıldı.

Çevrede yer alanlar, ilk önce midibüsü itip, Vural’ı sıkıştığı yerden kurtarmaya çalıştı; fakat bunu başaramadı. Daha sonrasında ise halatla bağlanarak, midibüs bulunduğu çekilmeye çalışıldı; fakat tekrar bir sonuç alınamadı. Bu esnada ise olayın yaşanmış olduğu yere ulaşan itfaiye ekipleri, Vural’ın kanala düşmesini önleyebilmek amacıyla ilk önce halat yardımıyla bağladı. Ender Vural, sonrasında ise altına hava yastığı yerleştirildikten sonra, şişirilip, havaya kaldırılmış olan midibüsün altından kurtarılmış oldu. Sağlık görevlileri tarafından ambulansa alınmış olan Vural, hızlı bir şekilde Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınmış olan Vural’ın sağlık durumunun ise çok ciddi olduğu bilgisine ulaşıldı. Kurtarma çalışmaları esnasında Ender Vural’ın eşi ile birlikte kızı da gözyaşlarına hakim olamadı. Kazayla alakalı olarak bir soruşturma başlatmış olan jandarma ekipleri, midibüs şoförü olan Mehmet Ali Hazar’ı hemen gözaltına aldı.