Kısa bir zamandan beri adeta kavuran sıcakların etkisinde kalmış olan Denizli ili, Haziran ayı içerisinde gelmiş olan yağmurla beraber nefes almaya başlamış bir durumda. Akşam saatlerine doğru başlamış olan gök gürültülü şekildeki sağanak yağış, gece saatlerine doğru ise etkisini azaltmış olacak. Fakat gök gürültülü bir şekilde sağanak yağmur pazar günü itibariyle 5 gün boyunca da devam ediyor olacak.

Denizli ili uzun bir zamandan beri kavurucu durumdaki sıcakların eskisi altında kaldı. Mayıs ayını son 50 senenin 2. en yüksek sıcaklık seviyeleriyle geçirmiş olan Denizli, akşam saatlerine doğru başlamış olan gök gürültülü bir şekildeki yağmur sayesinde biraz nefes almış oldu. Gece geç saatlere kadar süren yağmur, hemen sonrasında ise etkisini azaltarak hafif bir yağışa dönmüş oldu.

Denizli ili pazar gününü de gök gürültülü bir şekilde sağanak yağışla geçirmiş olacak. Yağmurla beraber sıcaklıklar da bir düşme görülmüş olacak. Denizli ilinde pazar gününde 21 ile 34 derece aralığındaki bir sıcaklık hissedilecek.

Denizli ili yeni haftaya da gök gürültülü bir şekilde sağanak yağmurla girmiş olacak. Perşembe gününe kadarki zaman içerisinde sürmesi beklenen bu yağışlardan dolayı sıcaklıklar ise yavaş bir şekilde gerilemiş olacak

Pazartesi gününde 20 ila 33 derece seviyelerinde olacak sıcaklığın, salı günü içerisinde 10 ila 29 derece aralığında, çarşamba ile perşembe günlerinde ise 17 ila 30 derece seviyelerinde olacağı açıklandı. Yağmurdan dolayı kent içerisinde nem oranıda artmış olacak.