Denizli ilinin Çivril ilçesi içerisinde cami avlusu kısmında yer alan çam ağaçları cami ile birlikte duvarına zarar vermekte olduğundan dolayı cemaati de ikiye bölmüş oldu. Orada yer alan ağaçların kesilmesiyle birlikte kesilmemesinin gerekli olduğu hususunda ikiye bölünmüş olan bu cemaat ilçe müftülüğü için karşılıklı dilekçeler vererek bu konuyu resmiyete dökmüş oldu.

Çivril ilçesinde cami avlusu üzerinde yer alan çam ağaçları cemaatin arasında çok büyük bir anlaşmazlığa sebep oldu. Ağaçların duvar ile birlikte camiye zarar vermekte olduğunu ileri sürenlerle, ağaçların cami içerisinde bir serinlik vermekte olduğunu ileri sürenler karşılıklı bir şekilde dilekçelerle Çivril İlçe Müftülüğüne başvuruda bulundu. Karayahşiler Mahallesi içerisinde yer alan Çaybaşı Camisi içerisindeki çam ağaçları caminin cemaatini adeta ikiye bölmüş bir durumda. Ağaçların kesilmesini talep eden cemaat üyeleriyle birlikte kesilmesine karşı çıkmakta olanlar karşılıklı bir şekilde imza kampanyası başlatmış durumda.

1959 senesi içerisinde yapılarak hizmete girmiş olan caminin o senelerde bahçesine dikilmiş olan çam ağaçlarının büyüyüp caminin dış bahçesinde yer alan avlusunun duvarlarına zarar vermekte olduğunu ileri süren Ali Osman Akıncı açıklamasında; ”Ağaçlar çok fazla büyüdü kökleri de artık duvarları yıkmaya başlamış durumda. Kimseye hiç bir şekilde zarar gelmeden ağaçların hızlı bir şekilde kesilmesini talep ediyoruz” ifadelerine yer verdi..