Denizli ilinin Serinhisar ilçesi içerisinde, beton şirketinin yeni bir yatırımıyla alakalı planlaması yapılan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) de halkın katılımıyla alakalı toplantı, küçük bir grup tarafından çok şiddetli bir şekilde protesto edilmiş oldu.

Denizli ile Antalya kara yolunun Kazıkbeli bölgesi içerisinde yapılması konusunda planlar yapılan yatırımla alakalı olarak halen süren ÇED süreciyle ilgili olarak, Serinhisar Gençlik ile Kültür Merkezi içerisinde halkın katılımıyla alakalı bir toplantı organizasyonu yapıldı. Toplantı esnasında ani bir şekilde salona gelmiş olan ve ilçede yaşayan vatandaş olduklarını ifade eden bir grup, protesto gösterileri gerçekleştirdi.

Ellerinde yer alan tabakları hızlı bir şekilde masaya vurmaya başlayan grup, kurulması konusunda planlar yapılan bu tesisin ekolojik dengeyi bozmakta olduğunu, doğaya ise çok ciddi bir şekilde zarar vermekte olduğunu iddia etti. Toplantının gerçekleştirilebilmesi amacı ile önlem almış bulunan polis ekipleriyle bu grup arasında kısa zamanlı bir arbede yaşanmış oldu.

Çevre ile Şehircilik İl Müdürlüğüne bağlı ekipler ise bu durumun üstüne toplantının gerçekleştirilemeyeceği konusunda bir karar verip salondan hızlı bir şekilde ayrıldı, grup ise bunun sonrasında dağıldı.