Kim Kardashian, bir tane giyim markasının reklamıyla alakalı olarak kendisinden hiç bir şekilde izin alınmadan fotoğrafının kullanılmasından dolayı dava açtı. Bunun sayesinde sosyetik durumdaki güzelin Instagram reklamlarından kazanmış olduğu para da açık bir şekilde ifşa oldu.

38 yaşında bulunan Amerika Birleşik Devletleri asıllı reality şov yıldızlarından Kim Kardashian, reklamla alakalı izinsiz bir biçimde fotoğrafını kullanmış olduklarını ifade ettiği giyim şirketlerinden Missguided USA’ya 5 milyon dolar tutarında bir dava açtı.

Dava esnasında ise Kardashian, talep etmiş olduğu 5 milyon dolar tutarındaki tazminatın adil durumda bulunduğunu açıklamaktayken, reklam anlaşması yapmış olduğu tek bir tane Instagram gönderisinde tam olarak ne kadar para almış olduğu da ortaya çıkmış oldu.

Kim Kardashian’ın, tek bir gönderiyi paylaşmak amacıyla 300.000 ila 500.000 dolar tutarının arasında para almış olduğunu da açık bir şekilde ifade etti. Kardashian öte yandan kendisinden paylaşım istemiş olan markaların bir kısmıyla ilişkilendirilmek istemediğinden dolayı teklifleri sık bir şekilde reddetmiş olduğunu da açıkladı.

Forbes dergisi tarafından açıklanmış olan 2019 senesinin verilerine bakılırsa Kim Kardashian’ın serveti tam olarak 350 milyon dolar tutarına kadar ulaşmış oldu.