Ünlü YouTuberlerden Niah Selway YouTube hesabı üzerinde yapmış olduğu su alerjisi açıklaması ile birlikte herkesi çok şaşırttı.

21 yaşında bulunan Selway, paylaşmış olduğu makyaj videoları sayesinde İngiltere’den başlayarak bütün dünya üzerinde tanınmış olan bir fenomen haline gelmişti. Genç yaştaki kadının abonelerinin sayısı da kısa zaman içerisinde 130.000 taneyi geçmiş oldu. Fakat genç taştaki kadın kısa zaman sonrasında vücudu üzerinde yer alan kızarıklıklar farketmeye başladı. Niah terlemeye başladığı zamanda da bacakları ani bir şekilde kabarmakta ve şişmekteydi. Duş almayı istediği zamansa cildi
aniden kızarmakta ve dışarıya çıkmak dahi istemiyordu. Ağladığı zamanda da gözyaşlarının etrafında kızarlıklıkla beraber döküntü ortaya çıkmakta ve acılar içinde kıvranmaya başlıyordu.

Niah o yaşamış olduğu günleri ise; ”Suyun bana tam olarak nerede değmiş olduğunun bir önemi bulunmuyor, eğerki bir damla dahi koluma gelir ise, ağrı bütün sırtım ile birlikte gövdeme, bazen ise büyün vücuduma yayılır” ifadeleri ile anlatmakta. Genç yaştaki kadın evden dahi çıkamaz duruma geldiğinde bu problemi çözmek amacıyla bir doktora başvuruda bulundu. Yapılmış olan testler sonrasında ise Niah’da aquagenic pruritus yani türkçe olarka suya alerji hastalığının bulunduğu ortaya çıkmış oldu. Genç yaştaki kadının hastalık organlarına etki etmediği için su içebilmekte olduğunu fakat vücuduna gelmiş olduğu anda saatler boyunca devam eden acılar çekmekte olduğunu da belirtmekte. Artık doya doya denize girememekte olduğunu, yağmurlu günlerde ise dışarı çıkmamakta olduğunu ifade eden fenomen isim, ”hastalığımın öncesisinde bir çok şeyi gerçekleştirmiş olduğumdan dolayı çok şanslı hissetmekteyim” ifadelerine yer veriyor. Genç yaştaki kadın takipçilerine ise yaşamış oldukları anların kıymetini daha iyi bilmeleri ve sağlıklarını hiç bir şekilde aksatmamalarını da öğütlemekte.