Denizli ilinin Pamukkale ilçesi içerisinde, 31 Mart tarihindeki yerel seçim esnasında yeniden aday olarak, kazanmayı başaran Karakurt Mahallesi’nin muhtarı görevinde bulunan Yaşar Topbaş; ”sarkıntılık yapmak sureti ile birlikte çocuğun cinsel istismarı”ndan yargılanmakta olduğu davadan verilmiş 4 sene 2 aylık hapis cezası onandığı için mazbatası da iptal edilmiş oldu. İlçe Seçim Kurulu tarafından mahkemenin kararı üstüne mazbata, en fazla oy almış olan 2. adaya verilmiş durumda.

Karakurt Mahallesi’nin muhtarı görevinde bulunan Yaşar Topbaş’la alakalı olarak, 24 Mayıs 2017 tarihinde, Denizli – Antalya yolunun Şahin Tepesi mevkisinde yer alan restoran içerisinde garsonluk yapmaya devam eden D.D. (15) isimli kız çocuğuna, saatler 02:00 civarında, mutfak içerisinde sarkıntılık etmiş olduğu iddia edilerek savcılığa bir suç duyurusunda bulunulmuş oldu. Soruşturmanın hemen sonrasında muhtar görevindeki Topbaş’la alakalı olarak, Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesi içerisinde, ”sarkıntılık yapmak sureti ile çocuğun cinsel istismarı” şeklindeki suçtan bir dava açıldı. Mahkemeye giderek ifade vermiş olan D.D., restoran içerisinde çalıştığı esnada, Topbaş’ın kendini mutfak içerisinde zorla öpmeye çalışmış olduğunu söyledi. Tutuksuz bir şekilde yargılanmakta olan Topbaş’da D.D.’nin bu iddialarının gerçeği hiç bir şekilde yansıtmamakta olduğunu iddia ederek, suçlamaları da hiç bir şekilde kabul etmedi.

Dava ise, 1 sene devam ederken, 18 Mayıs 2018 tarihi içerisinde sonuçlanmış oldu. 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılama sonrasında Yaşar Topbaş’a 4 sene 2 aylık bir hapis cezası verilerek, kamu haklarından tamamen yoksun bırakılması için bir karar verilmiş oldu. Karakurt Mahallesi içeriisnden 31 Mart tarihindeki Mahalli İdareler Genel Seçimleri esnasında yeniden muhtar adayı olduğunu açıklayan Yaşar Topbaş, kazanıp, Pamukkale İlçe Seçim Kurulu’ndan da mazbatasını almış oldu. Yerel durumdaki mahkemenin Topbaş’a vermiş olduğu bu hapis cezası, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi tarafından seçimden sonra onanması ile birlikte kesinleşmiş oldu. İlçe Seçim Kurulu’nun tarafından mazbatası iptal edildiği açıklanan Topbaş, hakkında yer alan 4 sene 2 aylık bir hapis cezasından dolayı güvenlik güçleri tarafından da aranmaya başlanmış oldu. Karakurt Mahallesinin Muhtarlığı mazbatası da seçim esnasında Yaşar Topbaş’tan sonrasında en fazla oy almayı başaran adaylardan Kadir Kıvrak’a verilmiş oldu.