Denizli ili içerisinde yaşamını sürdüren 9 yaşında bulunan Hamdi Berat Şengül, babası ile beraber ramazan aylarında davul çalıp, mahallenin sakinlerini d sahura uyandırmakta.

Pamukkale ilçesinde yer alan Değirmenönü Mahallesi içerisinde yaşamını sürdüren Hamdi Berat Şengül, babası olan Erhan Şengül’le beraber sokağa çıkıp ramazan davulculuğu yapmakta. Hacı İbrahim Demirören Cumhuriyet İlkokulu’nda 3. sınıf öğrencisi olarak eğitime devam eden Şengül, ramazan ayı başladığında, boynuna asmış olduğu davuluyla beraber mahallesinde yaşamını sürdürenleri uyandırma konusunda yardımcı olmakta.

Davul çalmayı fazlasıyla sevmekte olduğunu ifade eden Hamdi Berat Şengül açıklaması içerisinde ise; ”Ben böyle davul çalmayı fazlası ile seviyordum. Babam ise bana daha büyük bir tane davul aldı. 3 yaşımdan beri mahallem içerisinde davul çalmaktayım. Mahallede yer alan herkes ise bizi çok sevmekte. Bana da para ile birlikte şeker de vermekteler. Davulu elime alarak tomağa vurduğum zamanlerde hemen ritim tutmaya başlıyorum, millette bunun hemen sonrasında uyanıyor. Erken bir saatte kalkarak davul çalmak ise bana hiç bir şekilde zor gelmemekte. Sabah ise erken bir saatte uyanıyorum. Babamı da uyandırdıktan hemen sonrasında da sokağa çıkıyoruz” ifadelerine yer verdi.