Denizli ilinin Acıpayam ilçesi içerisinde 20 Mart tarihinde 5.5 büyüklüğüne sahip depremin sonrasında evleri zarar görmüş olanlar, Ramazan ayının ilk gününe gelindiğinde oruçlarını çadırlarla beraber konteynerlerde açmış oldu. Evleri yıkılmış olan ve çadırlar içerisinde oruçlarını açmış olan depremzedelerden bazıları, kendilerine konteyner verilmemiş olmasına da tepki gösterdi.

Acıpayam ilçesi içerisinde, 20 Mart’ta 5.5 büyüklüğüne sahip depremin sonrasında, 300 taneyi geçen evin zarar görmüş olduğu bölgede pek çok kişi, Ramazan ayının ilk günü içerisinde iftar sofralarına da evlerinde oturamamış oldu. Geçmiş olduğumuz 5 Nisan tarihinde afet bölgesi olarak ilan edilmiş Acıpayam ilçesinde, depremin en fazla zararı vermiş olduğu Apa Mahallesi ile birlikte Karahöyük Mahallesi, Uçarı Mahallesi ve Oğuz Mahallesinde evleri hasar görmüş vatandaşlar, iftarlarını çadırlar ile birlikte konteynerler içerisinde açtı.

Apa Mahallesi içerisinde yalnız bir şekilde oturan ve deprem esnasında evi yıkılmış olan Baki Kaya (79), bu sene Ramazan ayındaki ilk iftarını da AFAD tarafından kendine verilmiş olan konteyner içersinde yapmış oldu. Kaya, deprem esnasında evinin yerle bir olduğunu açık bir şekilde ifade ederek; ”Depremden geriye benim hiçbir şeyim de kalmadı. Dağıtılmış olan çadırda yaşadım. Kızılayın vermiş olduğu yemeklerden yedim. Şimdi de bu konteynerde kalmaktayım. Burda yalnız başıma yaşamaktayım. Ramazan ayının ilk günü içeriisnde iftarımı, yapmış olduğum menemen yemeği ile açmaktayım. Konteyner verdiler fakat, elektrik bağlanmadığınan dolayı karanlıkta yaşamak fazlasıyla zor olmakta” ifadelerine yer verdi.