Kariyeri içerisinde birbirinden değişik projelerde yer almış olan usta sanatçılardan Parla Şenol’un, Türkiye Sinema Eseri Sahiplerinin Meslek Birliği’nden (SESAM) alacak olduğu ödülünün iptal edildiği açıklandı.

1960’lı senelerin küçük Yeşilçam yıldızları arasında yer alan Parla Şenol, geçmiş olduğumuz gün kendisiyle alakalı alınmış olan bir karardan dolayı isyan etti. Şenol, Türkiye Sinema Eserinin Sahipleri Meslek Birliği(SESAM) içerisinden alacak olduğu ödülün iptal edilmiş olduğunu duyunca, iptal nedenini Ekrem İmamoğlu’na destek vermiş olmasına bağladı.

”Her şey çok güzel olacak” ifadelerine yer vererek İstanbul seçimleri esnasında Büyükşehir Belediyesinin Başkanlığı yarışında Ekrem İmamoğlu’na destek verecek olduğunu açıklayan Şenol, ödülünün iptal edilmiş olmasının sonrasında şu açıklamaları gerçekleştirdi.

”Sinema Meslek Birliği, bundan tam 10 gün öncesinde bana ödül verecek olduğunu bildirdi. Şimdi ise ”zaman kısıtlaması” sebebi ile ödülü geri çekmiş oldu. Gerekçe ise, zaman kısıtlaması. Gerçek sebebi de #HerŞeyÇokGüzelOlacak. Onların da canları sağolsun. Halkın ödülü tam 57 seneden beri benimle. Her bir yaştan izleyicinin, koşulsuz durumdaki sevgisi benim en büyük ödülümdür.” ifadelerine yer verdi.

Bu söz konusu açıklamanın sonraında Sözcü’den edinilmiş olan bilgilere bakılırsa SESAM’ın Başkan Yardımcısı görevinde bulunan Türkşen, İmamoğlu’yla alakalı iddialara cevap verdi. Hakan Türkşen, söz konusu bu açıklamasına ”Geçtiğimiz yıl sinemamızın 104. senesiydi ve 104 kişiye ödül verdik.” ifadelerine yer vererek sözlerini şöyle sürdürdü; ”Kim kime ne gibi bir destek vermiş ona hiç bir şekilde bakmayız; ”Geçtiğimiz yıl konuşmalar fazlasıyla uzadı, salonda bir anda boşaldı. Bu yıl içerisinde ödül verilecek olanların sayısını 105 kişiden ilk önce 90 kişiye, en son ise 33 kişiye kadar indirdik. Samimi bulmuş olduğumuz isimleri arayarak, ödülü başka bir zamanda verecek olduğumuzu bildirdik. Cahit abi ile birlikte Parla ablayı da bunun kapsamında ödül listesi içerisinden çıkarttık. Kimseye herhangi bir ayrım gerçekleştirmedik. Kim kime nasıl bir destek vermiş ona asla bakmayız” ifadelerine yer verdi.