Dünya üzerindeki en fazla izlenmiş olan dizilerinden bir tanesi haline gelen Taht Oyunları’nın (Game of Thrones) bir sahnesi üzerinde görülmüş kahve bardağı Starbucks’a ait durumda bulunmamasına karşın Amerikan devinin 2,3 milyar değerine sahip reklam yapmasını da sağlamış oldu.

Euronews tarafından yapılmış olan habere bakılırsa popüler dizilerden Game of Thrones’un 4. bölümünde yer alan ziyafet sahnesi üzerinde görülmüş günümüze ait durumdaki bir tane kahve bardağı, dizinin takipçilerinin gözlerinden hiç bir şekilde kaçmadı. Dünya üzerindeki en bilinen kahve satıcıları arasında yer alan Starbucks’a ait olduğu zannedilen bu bardak sosyal medya üzerinde adeta viral oldu. İzleyen herkesin çeşitli şakalar ile birlikte eleştirilerle sosyal medya üzerinde yaymış olduğu görüntülerden ”Game of Thrones” ile birlikte ”Starbucks” hashtag’leri kullanılarak yalnızca 48 saat içerisinde 193.000 defa söz edildi.

Pazarlama firmalarına bakılırsa, sosyal medya üzerinde viral dolaşımın ve öteki bütün bahsetmelerin değerlerinin reklam geliri şeklinde eşdeğeri ise 2.3 milyar dolar tutarında. Bu söz konusu rakam ise , pazarlama uzmanlarına bakılır ise, yalnızca hesaplanabilmiş olan bölüm. Yani aslında bu ”buzdağının görünmekte olan yüzü.” Birde bardağın bir dizi hatası şeklinde kaza ile orda yer alması reklamın çok daha fazla etkili durumda bulunmasına sebep oldu. Diğer taraftan dizi içerisinde görülmüş olan o bardağın ”Starbucks bardağı”nın olmadığı da açık bir şekilde anlaşıldı. Basit bir sıcak içecek firmasının bardağı üstünde yer alan yeşil logodan dolayı Starbucks şirketine ait şeklinde algılandı. Bu, pek çok uzmana bakılır ise, insanların kahveyi Starbucks’la özdeşleştirmiş olmasından ötürü kahve firması Starbuck şirketinin marka gücünden kaynaklanmakta. Halkla ilişkiler ile birlikte pazarlama ve de lobicilik alanları içerisinde çalışmakta olan Hill Impact şirketinin CEO’su görevinde bulunan Dan Hill’e bakılırsa bu söz konusu olay Starbucks şirketinin marka gücünden daha da önemlisi dizinin marka ymneticileri tarafından yapılan hata ile ilgili.