Amerika asıllı oyunculardan Rose McGowan, 1998 senesinde MTV Video Müzik Ödülleri töreni esnasında giymiş olduğu kıyafetle alakalı olarak seneler sonrasında bir açıklama gerçekleştirdi.

Törene katılmış olduğu dönemlerde 25 yaşında bulunan McGowan, nerdeyse komple çıplak görünmekte olduğu kıyafeti, uğramış olduğu cinsel saldırıya bir cevap şeklinde giymiş olduğunu ifade etti. Vermiş olduğu bir röportaj içerisinde ”Aslında o kıyafeti giymemin çok büyük bir nedeni vardı” ifadelerine yer veren McGowan sonrasında ise; ”Tecavüze uğrayışımdan sonra toplumun içeriisne ilk çıkışımdı” şeklindeki ifadesine yer verdi.

Ünlü oyunculardan biri olan; ”Russell Crowe ile Gladyatör benzerindeki bir şeydi ve de Gladyatör’ün ring üzerinde ortaya çıktığı zaman ”Eğlenmemekte misiniz?’ diyormuş gibi olduğunu düşündüm. Bu sebepten dolayı da bunu gerçekleştirdim. Saldırıya vermiş olduğum cevap buydu” ifadelerine yer verdi.

McGowan, Hollywood’un ünlü yapımcılarından biri olan Harvey Weinstein’i 1997 senesinde kendisine tecavüz etmek ile suçlamıştı. Ünlü ve başarılı durumdaki oyuncu, bir çok kadının tarafından taciz ile birlikte tecavüzle suçlanmakta olan Weinstein’e karşı konuşmuş olan ilk isimlerden bir tanesiydi. McGowan öte yandan Hollywood üzerinde tacize karşı başlatılmış olan #MeToo ile birlikte Time’s Up şeklindeki hareketlerinin de kurucularından bir tanesi oldu.

McGowan, geçtiğimiz sene katılmış olduğu Doktor Mehmet Öz’ün Doktor Oz ismine sahip programı esnasında da ikonik elbisesiyle alakalı konuşma yapmış ve burda ”Daha öncesinde hiç bir şekilde bu şekilde bir kıyafet giymemiştim. Bu ise, aslında tamamen politik bir ifade idi. Tabiiki de o zamanalrda Instagram ile birlikte Twitter bulunmuyordu, kendinizi ifade edebilme gibi bir aracınız bulunmuyordu” ifadelerine yer vermişti.