Sosyal medya fenomenlerinden biri olan Kerimcan Durmaz, sosyal medya hesabı üzerinden kendisine ait olduğu ileri sürülen cinsel organ videosu ile birlikte çok büyük bir tepki çekmişti. Kerimcan Durmaz, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşmış olduğu müstehcen videonun kendine ait olmadığını da ileri sürmüştü. Kerimcan Durmaz’a bir tane suç duyurusu da İstanbul Barosu’nun avukatları arasında yer alan Serdar Öktem’den gelmiş oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet gerçekleştiren Öktem, Durmaz’ın ”Hayasız bir şekilde Hakaretlerde Bulunma” ile birlikte ”Müstehcenlik”, !’Cinsel İstismar” ve ”Cinsel Taciz” şeklindeki suçlardan 14 seneye kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Avukatlardan Serdar Öktem savcılığa vermiş olduğu dilekçesi içerisinde, toplumun her bir bölümüne hitap etmekte olan Instagram üzerinde, Kerimcan Durmaz’ın cinsel organını teşhir etmiş bir video yayımladığını belirtti. Toplumun çok sert tepkisi üstüne Instagram platformunu aktif bir şekilde kullanmakta olan Kerimcan Durmaz’ın yanlışlık ile paylaşılmış bir görüntü açıklamasının hiç bir şekilde kabul edilemeyecek olduğunu ifade etti. Durmaz’ın ayrıca 7’den 77’ye her yaş grubundan takipçisinin yer aldığının ifade edildiği dilekçe içerisinde çok büyük bir kısmı çocuk olan takipçilerin ise ”Çocukların Cinsel İstismarı” şeklindeki suçunu da işlemiş olduğu iddia edildi.