Denizli ili içerisinde kaçak bir sakatat tesisi yer aldığı ihbarının üstüne harekete geçmiş olan Tarım ve Orman Bakanlığı, denetimlerinin sonrasında izinsiz bir durumda olduğu tespit edilmiş bu kesimhanenin mühürlenmiş olduğunu resmen duyurdu.

Tarım ile Orman Bakanlığı, basın ve yayın organlarının bazılarında Denizli ilinin Pamukkale ilçesi içerisinde işletilmekte olan kaçak sakatat tesisleriyle ilgili haberlerin yer alması üstüne bir açıklama gerçekleştirdi. Bakanlık tarafından yapılmış olan açıklama içerisinde; ”Denizli ilinin Pamukkale ilçesi içerisinde virane bir tane kesimhaneden çok kötü kokular gelmeye başlamasının üstüne Zabıta Müdürlüğü’ne bir ihbar iletilmiş, Zabıta Müdürlüğü ise Denizli Tarım ile Orman Müdürlüğüyle bu konuda iletişime geçmiştir. Denizli Tarım ile Orman Müdürlüğüne bağlı denetim ekipleriyle beraber zabıta ekiplerinin bahsi geçen yerde beraber yapmış oldukları denetimde, bir tane vatandaşın kullanımda olmayan eski ve virane hale gelmiş bir kesimhane içerisinde sakatat işlemekte olduğu açıkça tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

8.950 kilo ağırlığında bir ayak imha edildi

Açıklamanın devamında ise şöyle denildi;

”Yapılmış olan denetimler içerisinde bahsi geçen kaçak kesimhanede sakatat şeklinde yalnızca hayvan ayağı bulunmuştur. Öte yandan işletmenin fazlası ile kötü teknik ve de hijyenik şartlarda bulunduğu, Tarım ile Orman Bakanlığımızdan ise hiç bir şekilde onay izninin bulunmadığı da tespit edilmiştir. Bu söz konusu tespitler üstüne işletmede yer alan 8.950 kilo ayağın hepsi imha edilmiştir. Belediye ekipleri tarafından bu işletme mühürlenmiş, Denizli il müdürlüğümüzün tarafından ise onaysız bir şekilde faaliyet göstermekten dolayı 22.000 Türk Lirası tutarında idari para cezası gerçekleştirilmek üzere tutanaklar tutulmuştur.”