Denizli ili içerisinde gece vardiyasında görevli durumdaki itfaiyeciler, ramazan ayındaki ilk sahuru görev başında yapmış oldu. İtfaiye erleri, sahurlarını yaptıkları esnasında ise olası bir tehlikeye karşı sürekli olarak hazır durumda bekledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin İtfaiye Dairesi Başkanlığı içerisinde gece çalışmakta olan itfaiye personelleri, ilk sahurlarını da görevlerinin başında yapmış oldu. Topraklık Mahallesi içerisinde yer alan Kayalık Şubesi’nin İtfaiye Amirliği’nde görevli çalışanları sahurda el birliği ile yemekhaneleri içeriisnde bir sofra hazırladılar. Ramazan ayı içerisindeki ilk sahuru yapmış olan itfaiye ekipleri ise, yemeklerini yedikleri esnada telsizleinin başında bir tane nöbetçi bırakıp meydana gelebilecek olası bir tehlikeye karşı da tamamen hazır bir durumda bekledi. Sahurun hemen sonrasında ise bütün gece personeli, itfaiyeci duasını yapmış oldu. Sonrasında ise gelmiş olan bir yangın ihbarının üstüne, hızlı bir biçimde giyindi ve bu bölgeye doğru hareket etti.

Mesleğe başlamış olduğu 12 seneden bu zamana sahuru görev başında yapmış olduklarını ifade etmiş olan İtfaiye Çavuşlarından Samet Karateke (32) açıklamasında; ”Burası da artık bizim bir ailemiz gibidir. Burda arkadaşlarım ile birlikte sahur yapmak çok büyük bir mutluluk verici bizler için. Denizli halkının can ile birlikte mal güvenliği konusunda 7 gün 24 saat boyunca görevlerimizin başındayız. Maksadımız ise vatandaşlarımıza en iyi bir şekilde hizmeti verebilmek. Bizler devamlı olarak birlik ve beraberlik içinde sahurla birlikte iftarımızı da beraber yapmaktayız. Bütün İslam aleminin de Ramazan ayı hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.