15 Mayıs Çarşamba gününde saatler 09:00 civarında Denizli Devlet Hastanesinin Özay Gönlüm Polikliniği bahçe kısmında iddialara bakılır ise Barış Ç., oğlu olan 6 yaşında bulunan E. Ç.’yi, göz muayenesi olması amacıyla hastaneye götürdü. Hastanede yapılmış olan işlemler bittikten sonra baba ile oğlu da eve geri döndü. Eve geri döndükleri zaman E. Ç., babası olan Barış Ç.’ye, hastane içerisinde bir şahsın eşofmanının içine elini sokarak, cinsel organını ellemiş olduğunu söyledi. Bu durumunda üstüne ise baba Barış Ç., hızlı bir şekilde polis merkezine gitti ve şikayetçi oldu.

Barış Ç.’nin ifadesi içerisinde; ”Polikliniğin giriş kapısının hemen önünde yer alan afişleri incelediğim esnada, oğlumda benim arkamda oturmaktaydı. Kırmızı renkli tişörtü bulunan, 35 ila 40 yaşlarında ve yaklaşık olarak 1.70 boylarında bir tane erkeğin, oğlumun yer aldığı tarafa geçmiş olduğunu gördüm. Hastaneden eve döndüğümüz zaman ise oğlum bana hastane içerisinde kapının önünde otururken bir kişinin elini eşofmanın içerisine sokarak, cinsel organını elleyerek, bacaklarını okşamış olduğunu ifade etti. Ben ise bu olayı eşkalini vermiş olduğum kişinin yapmış durumda bulunabileceğini düşünmekteyim” ifadelerine yer vermiş olduğu öğrenildi.

Şikayet üstüne polis ekipleri, şüpheli durumdaki kişinin kimliğinin tespit edilmesi ve yakalanması amacıyla da bir çalışma başlatmış oldu. Polis ekipleri, olayla alakalı olarak soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.