5 ila 7 Haziran tarihlerinin arasında Mezitli ilçesinde yer alan 100. Yıl (Gümüşkum) Tabiat Parkı içerisinde yapılacak olan Mersin PopFest 2019 kapsamında Aleyna Tilki ile birlikte Hande Yener, Simge, Murat Dalkılıç, Demet Akalın ve de Fettan Can gibi pek çok ünlü popçu sahne almış olacak. Fakat bu bölgenin Caretta Caretta’nın yanı sıra yeşil deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanı olmasından dolayı organizasyon için tepkiler bir türlü dinmek bilmiyor. Organizasyona bir başka tepki ise şarkıcı Haluk Levent’ten gelmiş oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Milletvekili görevinde bulunan Alpay Antmen tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine de taşınmış olan bu organizasyona rock müzik sanatçılarından Haluk Levent de sosyal medya hesabı üzerinden bir tepki göstermiş oldu. Levent’in, “Caretta Carettalar için o bölgede yıllarca yürüyüş yaptık. Mersin İdare Mahkemesi’ne başvurduk. Soda fabrikası için bir arıtma tesisi kurdurduk. Şimdi ise bu festival yapılmasın dememekteyim ancak bir yol bulunsun, o özel alanlar tahrip edilmesin” ifadelerine sahip paylaşımı binlerce sayıda beğeni almış oldu.

Ünlü durumdaki rockçı, sahne alacak olduğu açıklanan sanatçıların da bu konuya hiç bir şekilde duyarsız kalmamasını talep etti.