Beşiktaş’ta yer alan bir kafe içerisinde başörtülü kadınlara söylemiş olduğu ileri sürülen sözlerden ötürü; ”Halkı kinle birlikte düşmanlığa tahrik ya da aşağılama” suçu sebebiyle hakkında dava açılmış olan oyunculardan Deniz Çakır’ın hakim karşısına çıkacak olduğu tarih kesinleşti. Ünlü durumdaki oyuncunun duruşması ise 8 Ekim tarihi içerisinde görülmüş olacak.

Çakır ile alakalı olarak İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanmış olan iddianame içerisinde, İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiş oldu.

Mahkemenin hazırlamış olduğu tensip zaptına bakılır ise, 8 Ekim tarihi içerisinde duruşma yapılmasına karar verilmiş oldu. Öte yandan sanık sıfatı ile hakim karşısına çıkacak Deniz Çakır ile birlikte müştekilerlerden Emine Feyza Mazı, Ayşegül Yeşil,
Vecibe Karadeniz ve de Zeynep Yılmaz’a duruşma gününün bildirilmiş olduğu davetiye çıkartılmasına karar verildi.

Basın Bürosu savcılığı tarafından hazırlanmış olan iddianame içerisinde, 30 Aralık 2018 tarihinde Beşiktaş’ta yer alan Zorlu Center alışveriş merkezi içinde bulunan bir tane kafede arkadaşlarıyla buluşmuş olan sanık Deniz Çakır’la yan tarafta yer alan masa içerisinde arkadaşlarıyla oturmakta olan müştekilerin arasında, kadınların Çakır’ın fotoğraflarını çekmiş olduğunu düşünmelerinden dolayı bir tartışma yaşanmış olduğu da belirtilmekte.